keskiviikko 31. elokuuta 2016

Valokuvanäyttely

Historiaryhmän koostama valokuvanäyttely Arabian alueen muuttuva miljöö / Arabia i förändring on esillä Arabianrannan kirjastossa syyskuun ajan!Näyttelyssä on esillä kuvapareja, joissa vanhempi kuva on noin 50–100 vuoden takaa ja uudempi tältä vuodelta. Toisin paikoin maisema ei nykyisin muistuta lainkaan mennyttä; meri on väistynyt ja kerrostalot ovat kohonneet sijaan. Joissain paikoin hirsitalo on rungoltaan sama, mutta nyt lautavuorattu. Kadut ovat lähes entisillä paikoillaan, maalaismaisuus on kuitenkin vaihtunut asfalttiin ja vilkkaaseen liikenteeseen.

Toivomme tämän näyttelyn syventävän nykyisten asukkaiden sekä muiden alueesta kiinnostuneiden tietämystä tämän historiallisesti merkittävän alueen entisyydestä. Kuvat koskettavat myös tunteita; onhan monella omankin historian juuret juuri näissä maisemissa. Muualta tänne asettuneille ne voivat avata ikkuna uuden kotiseudun historiaan.

Vanhat kuvat ovat Artovan historiaryhmän kokoelmista ja useimmat perua noin 30 vuotta sitten Liisa Auvisen johdolla kerätystä historiallisesta materiaalista. Silloiset asukkaat lahjoittivat tai lainasivat kuvia historiaprojektia varten. Vanhat kuvat on varustettu kuvateksteillä, jossa kuvien antajat, usein vanhoja Arabian asukkaita, kertovat mielenkiintoisia yksityiskohtia kuvien aiheista.

Lämpimästi tervetuloa!


1 kommentti: